Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Patimile lui Iordan lângă smeritele…

Patimile lui Iordan lângă smeritele „Marta şi Maria”

ior1 În satul de baştină al lui Veaceslav Iordan lumea este bulversată de secvenţele porno, mediatizate acum câteva săptămâni, în care funcţionarul de stat, aflându-se la odihnă într-o cabană din munţii României, era surprins într-o partidă de sex în grup cu două tinere prostituate. „Cei mai mulţi râd de el. De altfel, acesta niciodată nu s-a bucurat de mare autoritate în sat. Rudele, însă, îl apără, spunând că acest scandal ar fi fost organiuat de vreun răuvoitor de-al lui Iordan, care-i sapă goapa”, ne-a spus Vasile Negru, primarul satului Chircăieşti, raionul Căuşeni.

Încercăm să aflăm când a trecut prin sat Veaceslav Iordan. Oamenii spun că vine foarte des în ultimul timp, chiar stă mai mult pe acolo, deoarece îşi construieşte o vilă modernă, pe malul unui iaz, la geana pădurii, 4 ha din care au fost luate în arendă pe 25 de ani de la „Moldsilva”, de către demnitar. La Primărie ni se spune că, deşi vila şi terenul sunt ale lui Iordan, oficial, acestea sunt trecute pe numele unei rude apropiate. „Ca să nu aibă probleme cu conducerea”, cred funcţionarii Primăriei.

Întrebat dacă îl putem găsi la Chircăieşti, la vila sa, Veaceslav Iordan ne-a spus: „Nu aveţi ce vă deplasa acolo. Eu sunt în concediu”.

Creştinii din sat spun că nu-i interesează vila lui Iordan, ci mai ales faptul că acesta îşi face casă de agrement în vecinătatea imediată a Mănăstirii „Marta şi Maria”. „Vine cu prieteni, face gălăgie. Chiar lângă mănăstire, unde mergem să ne rugăm în tihnă. Iazul, în loc să fie al mănăstirii, a fost luat de Iordan”, spun sătenii.

Părintele Andrei, de la Mănăstirea „Marta şi Maria”, ne-a spus că nu ştie ce construieşte Iordan, deoarece nu obişnuieşte să se uite peste gard. Nici nu-l interesează. „Pot să vă vorbesc doar despre ceea ce se face la mănăstire”, ne-a spus părintele Andrei, precizând că nu a văzut filmul despre patimile lui Iordan şi nu poate da aprecieri în acest sens.